AHR SECTORS
OFFICE & WORKPLACE

INFINITY


  • INFINITY WILL BE A MODERN, A-CLASS OFFICE BUILDING WITH UNIQUE ARCHITECTURE LOCATED IN THE CENTRE OF WROCLAW IN POLAND. THE NEW BUILDING WILL PROVIDE 7 STOREYS OF HIGH QUALITY OFFICE ACCOMMODATION, WITH AN ADDITIONAL THREE UNDERGROUND FLOORS TO BE ALLOCATED FOR PARKING, INCLUDING SPACE FOR BIKES AND ELECTRIC CARS.
  • Located adjacent to the city's key transportation hub, Infinity will offer over 21,022m2 of office and retail space and has been awarded a pre-certification BREEAM rating of Excellent.

    Infinity's silhouette with rounded corners, which is reminiscent of the sign of infinity, will invite passers-by into the building’s impressive lobby. Gently undulating slab edges are darker than windows, further reinforcing this ribbon effect and rounded corners. Our design will allow for natural light to flood through the building, by reducing the depth of the building in its central part the light can penetrate onto the otherwise dark northern elevation, also allowing for a better visual connection of the building’s patio with a public realm.

    A key requirement of the building design called for a number of energy and water saving measures which include rainwater harvesting and reuse system, air-conditioning zoning and control or natural ventilation capability being a valuable add-on to buildings’ mechanical system. This was in hope of lowering operating costs, and providing a feature increasingly popular on the office market. Adding to this the building is eco-friendly and also offers three green terraces and relaxation areas to encourage wellbeing for all users of the building.

  • The interior design concept aims to make the space as homely as possible to encourage users and guests to stay in the reception area. In order to strengthen the sense of comfort, low furniture in neutral colours will be introduced and will aid in breaking the large lobby into smaller private areas to offer a more intimate setting. Different types of lighting will also be used to create different moods and zones, such as areas for meetings and socialising.

    ‘Floating’ ceiling islands in the open space will not only provide visual qualities by hiding the insulations as much as possible but also improve acoustic comfort.

    An element of living greenery will be introduced to the lobby space, which can be illuminated at night, providing an attractive element even beyond the working hours of the building.

DOWNLOADS

PEOPLE

NEWS
  • Northern Powerhouse Award Shortlist

  • 17 FEBRUARY 2017

  • READ MORE >
NEWS
  • Building Consultancy Reappointed to Historic England Framework

  • 01 APRIL 2015

  • READ MORE >

MICHAL KUS

Director

THE COLMORE BUILDING

NOVOTEL ALMATY

DOMINIC MANFREDI

Director