AHR SECTORS
OFFICE & WORKPLACE

MASDAR ROCK – ROCK RECURSIVE FACADE

  • THE ROCK IS A DESIGN FOR AN OFFICE BUILDING IN A HIGH VISIBILITY LOCATION OF A NEW MIDDLE EAST DEVELOPMENT.
  • Site conditions were used to create a sculpted geometry that encourages the wind to accelerate around the base of the building, and to shade the urban garden below. It was important that the building envelope also responded to the extreme environment, without detracting from the design intentions of the form. A recursive subdivision pattern was created that responded to insolation analysis of the building façade. This created variation in the shading of the underlying glazing, to minimize internal heat gains while retaining external views.

DOWNLOADS

PEOPLE

NEWS
  • Rhyl High School Shortlisted in RIBA Awards 2017

  • 24 MARCH 2017

  • READ MORE >

DOMINIC MANFREDI

Director

NEWS
  • Three Shortlisted in Top 60 Developments 2016

  • 16 SEPTEMBER 2016

  • READ MORE >

BRIAN JOHNSON

Director |
Past Chairman

FUTURE OF CONSTRUCTION

TALL BUILDINGS HABITAT